Служителите на МВР в страната почетоха паметта на граничаря Петър Бъчваров.

...
Служителите на МВР в страната почетоха паметта на граничаря Петър Бъчваров.
Коментари Харесай

Демерджиев: Хората, които искат оставката ми са отговорни за тази ситуация

Служителите на Министерство на вътрешните работи в страната уважиха паметта на граничаря Петър Бъчваров.

Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев награди посмъртно убития край Елхово служител на реда. 

" За съжалени изпратихме в последния му път един заслужен наш чиновник, който извърши дълга си. Извършителите са хванати. Работи се интензивно с тях от турска страна и имам уверението, че следствието е напреднало ", съобщи министърът. 

Той разказа случилото се като " изключителна изродщина ". 

" Не мога да се съглася с рецензиите към управлението на Министерство на вътрешните работи. Аз открих Гранична полиция в извънредно тежко състояние. Похарчихме голям запас. През последните години никой вътрешен министър не е стоял толкоз покрай чиновниците си, с цел да бъдат решени техните проблеми ", разяснява Демерджиев. 

На въпрос ясно ли е от каква народност са арестуваните и какво са създали, министърът отговори: " Задържаните са турски жители и в огромна степен е ясно какво тъкмо са създали и какви са били претекстовете им ". 

Той добави, че има опция за екстрадация на арестуваните, само че тя зависи от турските управляващи.

Относно поисканата му оставка, Демерджиев съобщи: " Доколкото знам една политическа партия е изискал оставката ми. Бих подал оставка, в случай че я изиска президентът или българските жители. До момента такива претенции не съм получил. Хората, които желаят оставката ми в най-голяма степен са виновни за обстановката, с която аз се боря от първия ден, в който съм министър на вътрешните работи ".

Очаквайте детайлности.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР